Logo

Li Jiao evenaart met haar overwinning het record van de Hongaarse Beatrix Kishazi.

In de eindstrijd ondervond Li Jiao op geen enkel moment problemen met de Wit-Russische speelster Viktoria Pavlovich. De Nederlandse international heeft zo voor de vierde keer in haar loopbaan het prestigieuze evenement op haar naam geschreven en evenaart zo het record van Beatrix Kishazi uit Hongarije, die in 1971, 1972, 1973 en 1977 het goud won.

Wedstrijdverslag

Li Jiao lijkt net op tijd de juiste form te pakken te hebben. Ze staat in een mum van tijd 5-0 voor tegen haar Wit-Russische tegenstandster. Bij 7-0 sputtert de motor een beetje en weet VIktoria een aantal fouten uit te lokken. De voorsprong van Jiao is echter te groot om nog bij te benen. Dat de stress hoog is, illustreet Jiao bij 10-7 als ze een opslag mist. Het volgende punt is echter het laatste van de eerste game.

Ondanks het aanvankelijk overwicht van Pavlovich weet de speelster van Li-Ning/Infinity gelijke tred te houden. Met de juiste tempoversnellingen weet ze zelfs op voorsprong te komen. Van de drie veroverde gameballen gaat Pavlovich bij een aanval in de fout.

Titelverdedigster Jiao slaat de ingenomen weg verder in: Pavlovich geeft veel ballen terug, maar er is altijd wel eentje bij die net te snel of net te ver is. Ook met de opslagen van Li ondervindt de Wit-Russische problemen.

Pavlovich neemt bij een 3-0 achterstand in de vierde game al een time-out. Li Jiao speelt rustig verder door naar 6-0 en ondervind op geen enkel moment last van de verdedigende sterkte van haar tegenstandster. Pas bij 9-1 kan de Wit-Russische een eerste eerreddend punt pakken.

Einduitslag

  • Li Jiao - Viktoria Pavlovich (4 - 0: 8, 7, 6, 2)