Logo

Li Jiao bleek duidelijk te sterk voor haar Nederlandse landgenote.

De twee Nederlandse dames zijn niet alleen landgenoot, ze spelen ook sinds jaren bij Li-Ning/Infinity Heerlen en kennen elkaar dus door en door. Opvallend is dat er voor deze wedstrijd geen enkele coach te bespeuren valt.

Ondanks een eerste voorsprong van Jie (5-2) neemt Jiao stilaan de overhand van een van de speelsters die ze waarschijnlijk het beste kent. Jiao trekt de eerste game naar zich toe met 11-8.

Het verschil tussen beide speelsters van Li-Ning/Infinity Heerlen is miniem. Grote voorsprongen zijn er in de tweede game dan ook niet te noteren. Opvallend is dat Jie regelmatig voor de aanval kiest. Ze voelt dat Jiao haar verdediging kan doorbreken en hoopt haar zo onder voldoende druk te zetten en fouten uit te lokken. Het is echter de jongste Nederlandse die hierdoor aan het kortste eind trekt.

In de derde game speelt Jie zo mogelijk nog aanvallender. Winners wisselen zich echter af met fouten en de score gaat gelijkgaand tot 5-5. Dan neemt Li Jiao het initiatief over en is het liedje uit voor Jie.

Voor een bijzonder stil publiek, dat duidelijk geen kant wil kiezen, gaat Li Jiao verder door op haar elan. Li Jie maakt op geen enkel ogenblik de indruk om aanspraak te kunnen maken op gamewinst. Jiao maakt zich daarentegen op voor een finale tegen Pavlovich.

Resultaat

  • Li Jiao - Li Jie  (4 - 0: 8, 6, 7, 4)