Logo

De Wit-Russische Viktoria Pavlovich heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales.

De Turkse Hu Melek wist haar spelpeil ten opzichte van gisteren gevoelig te verbeteren, maar de verdediging van Pavlovich stond opnieuw bijzonder sterk. Te sterk, zo bleek na de belle.

Wedstrijdverslag

Pavlovich weet het spel van de Turkse in de eerste set volledig te blokkeren. De Wit-Russische wisselt zelf de nodige verdedigende slagen af met aanvallende plaatsballen. Zo trekt ze de eerste set overduidelijk naar zich toe.

Hu Melek, die reeds aan het einde van de vorige set weerbaarder bleek, weet in set twee als eerste op voorsprong te komen. Beide speelster houden elkaar echter in evenwicht tot Pavlovich twee kantballen op rij heeft (8-6). De Turkse komt nog net op tijd langszij om als eerste een setbal te veroveren, maar moet wachten tot 15-13 vooraleer setwinst binnen is.

Ondanks een vroege voorsprong voor Melek is Viktoria de speelster die in de derde set als eerste vijf punten op het scorebord heeft staan (2-5). Hu weet zich terug in de wedstrijd te vechten en geeft nauwelijks nog iets weg (8-6).

De Wit-Russische weet ook in de vierde set een 2-5-voorsprong uit te bouwen. Deze keer houdt ze er 5 setballen aan over, waarvan ze de eerste al meteen kan omzetten in winst.

Het aanvallende spel van de Turkse is te wisselvallig om enkele kleine voorsprongen te kunnen behouden tegen het solide spel van Viktoria. Beide speelsters houden elkaar bijgevolg in evenwicht tot 8-8. Dan neemt de Wit-Russische opnieuw enkele initiatieven die haar twee setballen opleveren, maar Hu Melek weet ze beiden te neutraliseren. Als de Turkse zelf een vierde setbal verovert, vraagt haar coach een time-out. Ze moet toch wachten op haar vijfde setbal om setwinst veilig te stellen.

Pavlovich neemt in de zesde set vrij snel een 5-0 voorsprong, deels door fouten van de Turkse maar ook door enkele zuivere winners. Hu kan deze achterstand niet meer inhalen en moet bij 4-11 een belle toestaan.

Beide speelsters geven elkaar geen duimbreed toe in die zevende set. Uiteindelijk is het Hu Melek, die na drie opeenvolgende punten, van kant wisselt met een minieme voorsprong. Voor de Wit-Russische coach het sein voor een time-out, maar dat belet niet dat de Turkse verder uitloopt tot 6-9 en even later 4 matchballen verovert. Pavlovich speelt dan alles of niets en weet zo alle wedstrijdballen teniet te doen. Haar eigen eerste matchbal zet ze perfect om.