Logo

Beide Nederlandse spelers hebben zich geplaatst voor de halve finales. Li Jie deed dat heel overtuigend, bij Jiao ging het iets moeizamer.

Li Jiao heeft het in eerste instantie moeilijk met het spel van de verdedigende Li Qian. De Poolse speelt op haar rode rubber bovendien met noppen. Langzaamaan weet de Nederlandse de schade te beperken, maar ze kan niet beletten dat de eerste set verloren gaat.
Jiao neemt in de tweede set meer het voortouw en straalt ook het nodige vertrouwen uit. Voldoende om de tweede set naar zich toe te trekken.
De derde set wordt gezapiger gespeeld, maar de Nederlandse weet zich wel op voorsprong te spelen en Li Qian in de fout te lokken met een tweede setwinst als gevolg.
Beide Li's maken het er in de vierde set iets spannender, maar bij een 6-6 tussenstand maakt de Nederlandse het verschil met enkele goed geplaatste smashes. Een kloof van twee punten die voldoende blijkt voor setwinst.
Na een aarzelende start neemt Li Jiao opnieuw het initiatief met een mooie 5-2 voorsprong. De Poolse neemt een time-out, maar de brangt geen zoden aan de dijk.

Li Jie en Shen Yanfei starten met een evenwichtige set. Li Jie komt zowel verdedigend als aanvallend goed voor de dag en wint de eerste set met 11-9.
De Spaanse komt er in de tweede set nauwelijks aan te pas. De Nederlandse verdedigster komt al snel 7-0 voor. Een ruimte voorsprong die haar in staat stelt ook de tweede set binnen te rijven.
Shen Yanfei speelt in de derde en vierde set met nauwelijks risico. Toch maakt zij de meeste fouten en wint Li Jie de wedstrijd.

Resultaten

  • Li Jiao - Li Qian (2 - 1: -6, 8, 8, 9, )
  • Li Jie - Shen Yanfei (4 - 0: 9, 3, 8, 4)