Logo

Smirnov en Kreanga zijn de twee laatste finalisten. Beiden moesten tot het uiterste gaan om hun kwalificatie te behalen.

Ondanks het publiek kijkt Saive in eerste instantie aan tegen een achterstand van vier punten (3-7). Alexei Smirnov weet die voorsprong te behouden, maar ziet kan pas de derde setbal omzetten in winst.
De tweede set start gelijkgaand, wat het publiek aanzet om in koor hun lieveling aan te moedigen tot een voorsprong. Hij kan op dat moment ook een kloofje van 2 punten slaan (8-6) om daarna drie setballen te veroveren. Driemaal is scheepsrecht.
Smirnov laat Saive in de derde set vaak van de ene hoek naar de andere lopen. Saive houdt echter gelijke tred (5-5). Bij 6-8 weet de Rus toch voor te komen en dat legt de basis  voor twee setballen. Met opnieuw heel gespreid spel weet hij de set binnen te halen.
Martin Bratanov heeft zijn ex-collega bij de nationale ploeg de nodige instructies gegeven, waarmee Saive een 4-1 voorsprong uitbouwt. Als Smirnov terugkomt tot 8-8 neemt Saive een strategische time-out met setwinst als gevolg.
Beide spelers houden elkaar in evenwicht in de vijfde set tot Alexey 3-5 voor komt. Saive laat de Rus niet verder dan twee punten uitlopen en komt bij 7-7 opnieuw langszij. Bij een 7-8 achterstand neemt Jean-Mi een te groot risico op de opslag van Smirnov, die opnieuw twee punten voorstaat en drie setballen afdwingt.
Bij aanvang van de zesde set schrikken de toeschouwers op: Saive wint het eerste punt maar komt ten val. Gelukkig zonder erg, maar de Rus profiteert van de situatie en geniet het nodige geluk om 2-5 voor te komen. Saive weet te milderen tot 4-5 maar ziet zijn ex-ploeggenoot daarna drie punten op rij scoren. Bij 6-10 heeft de Rus maar liefst vier matchballen. De derde is teveel voor de Belg die onder een staande ovatie de arena verlaat.

Een bijzonder sterke Kreanga weet Ovtcharov bij aanvang van de eerste set in het nauw te drijven en loopt maar liefst 6 punten uit (8-2). Ovtcharov probeert op eigen opslag terug te komen, maar krijgt toch vijf setballen aangesmeerd. De Griek kan zijn derde setbal verzilveren.
Kreanga blijft Ovtcharov in verdediging drukken door de meeste van zijn ballen bijzonder snel op het lichaam van de Duitser te plaatsen. Met succes overigens, maar de Ovtcharov laat zijn tegenstander deze keer niet te ver lopen. Toch verovert Kalinikos opnieuw twee setballen die door Dimitrij worden geneutraliseerd. Een nieuwe setbal wordt de Duitser fataal.
Kreanga gelooft in zijn kansen en gaat voluit voor winst, terwijl Ovtcharov het mentaal moeilijker krijgt. Bij een 2-5 achterstand neemt de Duitser zelfs een vroege time-out. Kalinikos haalt desalniettemin ook de derde set binnen.
De van oorsprong Oekraiense Duitser weet in de vierde set als eerste een kloofje te slaan en laat dat niet meer los.
Ook bij aanvang van de vijfde set weet de Griek steeds minder antwoorden te vinden op de snelle aanvallen van Ovtcharov. Toch komt Kreanga bij 9-9 opnieuw gelijk en heeft hij het voordeel van de service. Hij kan die niet omzette: Dima wint met 11-9.
In de zesde set weet Kreanga het spel om te draaien: hij is de man die het tempo bepaalt. Ovtcharov kan een 0-4 achterstand echter snel wegwerken en loopt even later uit om drie setballen af te dwingen.
Na het publieksafscheid voor Jean-Michel Saive nemen Dima en Kalinikos de draad weer op. Zij verwennen het publiek met hun eigen snelle tafeltennisspel waarbij ze bovendien de nodige spanning opbouwen door elkaar geen duimbreed toe te geven in hun belle. De Griek start met een lichte voorsprong van twee punten bij de kantwissel en heeft bovendien nog het voordeel van een time-out. Een voordeel dat hij benut als de Duitser van 3-6 terugkomt tot 5-6 en hem uiteindelijk op 2 punten van winst brengt (5-9). Ovtcharov sluipt nog terug tot 7-10 maar moet dan de wet van de sterkste ondergaan.