Logo

Jean-Michel Saive heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Europese Top 12.

Na een aarzelende start weet Jean-Mi het publiek volledig achter zich te scharen en een 4-puntenkloof te slaan tegenover Tiago Apolonia. Drie setballen verovert de Belg, waarvan hij de eerste kan omzetten wat het publiek doet ontploffen. De Portugees krijgt het in de aanvang van de tweede set moeilijker door de druk van het publiek en maakt enkele onnodige fouten. De reflexen van de 41-jarige Saive staan daarenboven op scherp wat hem een 8-2 voorsprong oplevert en 4 setballen. Als Apolonia in de derde set meteen 0-3 achterkomt acht zijn coach de tijd al rijp voor een time-out. Het haalt Saive niet uit zijn concentratie: 6-1. Tiago kan nog even terugkomen tot 9-7, maar moet toch 3 setballen toestaan aan de thuisspeler. Ook in de vierde set weet Saive als eerste een kloof te slaan, tot frustratie van de Portugees die bij 5-5 wel langszij komt. Saive loopt echter opnieuw uit en verovert 3 mathballen. Bij 11-8 gaat het publiek uit zijn dak: Saive gaat naar de kwartfinales!

Ondanks een aanvankelijk licht overwicht in de eerste set, moet de Zweed Gerell de eerste laten aan Bastian Steger. De Duitser gaat verder op zijn elan en haalt ook de tweede set binnen. Dan is het de beurt aan Par Gerell om een set binnen te halen waarna beide spelers het bijzonder spannend maken. Uiteindelijk is het Steger die twee keer nipt de betere blijkt te zijn en zich plaatst voor de kwartfinale.

Crisan start onweerstaanbaar aan zijn tweede wedstrijd. Gardos krijgt amper de kans om in de wedstrijd te komen. De Oostenrijker weet daarna wel drie sets op rij naar zich toe te trekken. Adrian Crisan toont echter dat hij zich niet zomaar opzij zal laten zetten, maar moet in de zesde set toch de winst aan de Oostenrijker moet laten. Op basis van de sets gaat Adrian Crisan door samen met Vladimir Samsonov.

Na een gelijkgaande start weet Kalinikos Kreanga op het einde van de eerste en tweede set telkens het verschil te maken tegen Chen Weixing. In de derde set kan Weixing geen vuist meer maken, om in de vierde toch nipt setwinst te bereiken. In de vijfde set ontstaat een discussie tussen de scheidsrechter de Oostenrijker die een geel/rode-kaart krijgt. Het betekent het einde voor de verdediger die op basis van de setstanden het onderspit delft.

Resultaten

  • Jean-Michel Saive - Tiago Apolonia (4 - 0: 7, 8, 8, 8)
  • Bastian Steger - Par Gerell (4 - 1: 8, 6, -8, 12, 9)
  • Adrian Crisan - Robert Gardos (2 - 4: 3, -7, -5, -5, 5, -4)
  • Chen Weixing - Kalinikos Kreanga (1 - 4: -7, -9, -3, 10, -7)