Logo

De 8 kwartfinalisten bij de dames zijn gekend. Li Jiao en Li Jie waren al zeker.

De Turkse Hu Melek ondervond weinig problemen met de Roemeense Elizabeta Samara. Enkel de vierde set moest ze toestaan aan haar ploeggenote. Melek wint zo groep A; Li Jiao eindigt tweede.

De Duitse Silbereisen grijpt haar kans tegen de Roemeense Daniela Dodean. Ze geeft slechts twee sets weg met miniem verschil. Zij vervoegt dus groepswinnares Li Jie in de kwartfinales.

De verdediging van de Wit-Russische Pavlovich blijft goed draaien. Tegen de Hongaarse Toth staat ze maar weinig toe. Het publiek kan de wedstrijd van beide speelsters goed smaken dankzij de lange spannende rally's. Uiteindelijk is het Pavlovich die wint en de groepszege neemt. Shen Yanfei eindigt tweede.

In de wedstrijd van de laatste kans neemt de Duitse Wu Jiaduo het op tegen de Poolse Li Qian. Beide spelers geven, ondanks soms duidelijke setstanden, elkaar geen duimbreed toe wat leidt tot een belle. Daarin neemt Wu Jiaduo ruim afstand van haar tegenstandster. Het Duitse reekshoofd was er overigens aan voor de moeite: zij was reeds uitgeschakeld op het moment Liu Qian een tweede set binnenhaalde en zich verzekerde van groepswinst. Liu Jia eindigt op een  tweede plaats.

Resultaten

  • Hu Melek - Elizabeta Samara (4 - 1: 8, 6, 9, -6, 4)
  • Daniela Dodean - Kristin Silbereisen (2 - 4: -8, 8, 9, -5, -4, -6)
  • Viktoria Pavlovich - Kristina Toth (4 - 2: -7, 7, 5, 8, -9, 9)
  • Wu Jiaduo - Liu Qian (3 - 3: -4, 4, 8, -4, 7,-10, 1)