Logo

In de drie andere groepen ligt bij de dames de strijd voor een kwartfinale nog volledig open tijdens de Europese Top 12.

Titelverdedigster Jiao blijft het moeilijk hebben om haar vormpeil omhoog te krikken. De eerste set gaat naar de Turkse Melek. Dan pas weet de Nederlandse een set overtuigend te winnen op dit tornooi. De derde set gaat, ondanks een grote voorsprong voor de Turkse, met miniem verschil naar de uitdaagster. Li Jiao trekt de stand in evenwicht in de vierde set. Echt overtuigen doet ze nog steeds niet en ze kijkt dan ook opnieuw tegen een achterstand aan na de vijfde set. Jiao weet in een bijzonder zware zesde set toch gelijke tred te houden met de Turkse en verzekert setwinst op eigen opslag. In de belle moet Li Jiao de kantwissel met de kleinste achterstand aanvatten. De Nederlandse ziet haar tegenstandster echter meteen verder uitlopen. Een achterstand die ze niet meer kan corrigeren.

Daniela Dodean speelt niet slecht tegen de verdedigende Li Jie, maar het spel van de Nederlandse blijft te solide voor de Romeense. In de tweede set weet Jie een mooie voorsprong uit te bouwen (6-0), maar Dodean weet die volledig weg te werken en de set binnen te halen. In de derde set kan de Nederlandse een nieuwe grote voorsprong wel verzilveren. Daniela brengt de setstand echter opnieuw in evenwicht. Als de Roemeense daarna te veel fouten maakt, komt Li Jie op een set van winst. Dodean speelt in de eerste fase van de zesde set bijzonder sterk en loopt 0-6 uit. De verdedigende Jie weet de stand echter gelijk te trekken bij 7-7 en wint uiteindelijk de wedstrijd. Zij heeft zich zo als eerste geplaatst voor de kwartfinale.

Shen Yanfei geraakte in de vorige wedstrijd moeilijk voorbij Toth en ook tegen de Wit-Russische Pavlovich is het verschil bijzonder klein in de eerste twee sets. In de derde en vierde set komt de Spaanse er zelfs helemaal niet meer aan te pas. Een laatste stuiptrekking houdt haar nog even in de wedstrijd, maar de Wit-Russische trekt aan het langste eind.

Liu Jia heeft na een verrassende winst op Wu Jiaduo een goede uitgangspositie verworven voor de kwartfinales. Tegen de Poolse verdedigster Qian Li verliest ze echter de eerste set. In de tweede set vindt ze haar ritme beter, terwijl de volgende drie sets zonder al te veel moeite opnieuw naar de Poolse gaan die de poule zo volledig opent.

Resultaten

  • Li Jiao - Hu Melek (3 - 4: -8, 4, -9, 8, -8, 10, -6)
  • Li Jie - Daniela Dodean (4 - 2: 8, -8, 5, -5, 3, 8)
  • Shen Yanfei - Viktoria Pavlovich (4 - 2: 9, -7, -3, -1, 7, -6)
  • Qian Li - Liu Jia (4 - 1: -7, 9, -3, -3, -7)