Logo

De reekshoofden bij de heren hebben zich niet laten verrassen.

Van bij aanvang van de wedstrijd staat het publiek volop achter haar landgenoot. Onder luide aanmoedigingen van zijn supporters weet Jean-Mi een 5-7 achterstand tegen Dimitrij Ovtcharov om te zetten in 3 setballen. Hij kan geen enkele verzilveren. Dat wordt hem bij 11-12 fataal. De typische vechtlust van Saive stuwt hem opnieuw naar de drang om winst. Het geluk is de Belg echter niet bij en hij ziet regelmatig ballen van de Duitser het net of de tafelrand raken. Jean-Mi zakt in de derde set verder weg en kan slechts zelden een vuist maken. Bij 0-3 in de vierde set vraagt coach Bratanov een time-out. Saive geraakt echter niet meer terug in de wedstrijd en moet de zege laten aan zijn verhuurde ploeggenoot bij La Villette Charleroi.

Vladimir Samsonov opent moeizaam tegen Robert Gardos en kan een kloofje van 2 punten niet omzetten in winst. De Oostenrijker moet op zijn beurt in de tweede set een 0-4 voorsprong uiteindelijk prijsgeven. Daarna is Samsonov heer en meester.

Werner Schlager oogt aanvankelijk heel fris aan tafel en laat weinig kansen liggen. Pas in de derde set kan Par Gerell een tandje bijsteken. De Oostenrijker krijgt het moeilijker maar kan toch vier setballen onschadelijk maken. Als de Zweed een vijfde setbal verovert, neemt hij verrassend zelfs en time-out. Succesvol. Ook de vierde set blijft spannend tot het einde. Deze keer trekt Schlager wel aan het langste eind en bezegelt kort daarna de wedstrijd.

Alexey Smirnov en Kalinikos Kreanga houden elkaar in evenwicht, maar het is de Griek die in de eerste set naar zich toe trekt. Smirnov geeft daarna slechts weinig weg. Enkel in de vierde set weet Kalinikos sterk aan te klampen, maar meerdere setballen gaan verloren. Uiteindelijk wint de Rus na een vrij makkelijke vijfde set.