Logo

Dimitrij Ovtcharov en Werner Schlager hebben zich met twee winstpartijen eveneens geplaatst voor de kwartfinales.

Werner Schlager weet zijn eerste set tegen Bastian Steger niet zonder moeite te winnen. Ook daarna kan hij zijn overmacht slechts met minieme cijfers omzetten in setwinst. Steger laat zich niet ontmoedigen, neemt stilaan de wedstrijd in handen en geeft Schlager drie maal het nakijken. Schlager kan in de belle het tij wel nog in zijn voordeel draaien.

Alexey Smirnov heeft veel moeite met het verdedigende spel van Chen Weixing. De Oostenrijker wint de eerste drie sets vrij makkelijk. Pas in de vierde set vindt de Rus een antwoord op het spel van Weixing, maar hij heeft meerdere setballen nodig om het verschil te maken. In de vijfde set is een setbal voldoende voor Smirnov. In een bijzonder spannende zesde set verzekerd Weixing uiteindelijk toch van winst.

De Portugees Tiago Apolonia gaat volop zijn kans tegen Dimitrij Ovtcharov. De eerste set weet de Duitser slechts met moeite naar zich toe te trekken. De tweede set vlotte al iets beter, maar in de derde set is het de Portugees die een eerste set weet af te snoepen van de Duitser op dit tornooi. Op een haar na kon Apolonia terug gelijkkomen. Ovtcharov plaatst zich na winst in de vijfde set voor de kwartfinale.

De wedstrijd tussen Vladimir Samsonov en Adrian Crisan vliegt voorbij. Het staat bijzonder snel 1-1 in de sets. De spelers houden elkaar goed in evenwicht, wat ook blijkt uit de eindstand in de derde set die met nipte cijfers naar de Roemeense uitdager gaat. Crisan begint wel het overwicht te nemen en trekt ook de vierde set naar zich toe.  Samsonov houdt zich in de wedstrijd met een duidelijke 11-4 winst, maar moet in de zesde set tot het uiterste gaan. Crisan zet zijn eerste matchbal echter om.

Ondertussen blijkt op basis van de ratio's van de sets dat ook titelverdedigster Li Jiao zich mag opmaken voor een kwartfinale. De laatste wedstrijd in poule A bij de dames beslist wie met haar meegaat en wie als groepswinnaar doorgaat.

Resultaten

  • Werner Schlager - Bastian Steger (4 - 3: 10, 8, 9, -9, -6, -6, 7)
  • Alexey Smirnov - Chen Weixing (2 - 4: -7, -5, -6, 11, 9, -9)
  • Dimitrij Ovtcharov - Tiago Apolonia (4 - 1: 10, 7, -9, 10, 7)
  • Vladimir Samsonov - Adrian Crisan (2 - 4: 7, -7, -9, -6, 4, -9)