Logo

Jean-Michel Saive neemt het op tegen ex-ploeggenoot Dimitrij Ovtcharov.

Om vier uur deze namiddag werd in het Luikse Provinciaal Paleis geloot voor de Europese Top 12. Alle spelers kennen nu hun tegenstanders in de groepsfase van morgen.

Jean-Michel Saive neemt het in zijn eerste wedstrijd op tegen de Duitser Dimitrij Ovtcharov, op dit moment nog steeds eigendom van zijn club La Villette Charleroi maar uitgeleend aan het Russische Orenburg. Tweede tegenstander van dienst is de Portugees Tiago Apolonia. Jean-Michel Saive omschrijft zijn wedstrijden in de groepfase als "delicaat" in de krantengroep SudPresse.

De naam van Patrick Baum ontbreekt in het lijstje. Hij heeft deze middag moeten afzeggen met bronchitis. De derde Duitse afzegger wordt vervangen door de Oostenrijker Robert Gardos. Ook Jorgen Persson, in extremis opgeroepen om Süß te vervangen, werd in de lijst vervangen. Zijn landgenoot Par Gerell is nu op de afspraak.

Organisator Philippe Saive had zich de laatste uren waarschijnlijk minder zwaar verwacht. Hij heeft nu al 4 vervangers moeten oproepen. Mattenet en Gionis hebben ondertussen aangegeven zich niet naar Luik te kunnen verplaatsen. Op de officiële website staat wel nog de naam van Zoran Primorac als reservist.

Heren

  • Groep A: Vladimir Samsonov, Adrian Crisan en Robert Gardos
  • Groep B: Alexei Smirnov, Chen Weixing en Kalinikos Kreanga
  • Groep C: Werner Schlager, Bastian Steger en Par Gerell
  • Groep D: Dimitrij Ovtcharov, Tiago Apolonia en Jean-Michel Saive

Titelverdedigster Li Jiao kent eveneens haar eerste tegenstanders. Meer zelfs: op 15 januari heeft ze Hu Melek en Elizabeta Samara nog op bezoek gehad in Heerlen voor een ontmoeting in de ETTU Cup. Haar Nederlandse collega Li Jie neemt het op tegen Dodean en Silbereisen.

Bij de dames werd geen enkele afmelding genoteerd.

Dames

  • Groep A: Li Jiao, Hu Melek en Elizabeta Samara
  • Groep B: Li Jie, Daniela Dodean en Kristin Silbereisen
  • Groep C: Shen Yanfei, Viktoria Pavlovich en Kriztina Toth
  • Groep D: Wu Jiaduo, Li Qian en Liu Jia

Kan je er dit weekend niet bij zijn? Geen nood. Tafeltennisactua.be verzorgt in coproductie met onze Nederlandse zustersite tafeltennis.nu live verslaggeving, sfeerbeelden en interviews vanuit Luik alsof je er zelf bij bent.

&