Logo

Wu Jiaduo is het eerste reekshoofd met nederlaag. Titelverdedigster Li Jiao komt met de schrik vrij.

De dames bijten vandaag de spits af, maar de stilaan vollopende zaal ziet zowat alle spelers opwarmen. Tussen het publiek hoor je zowel Frans, Vlaams, Nederlands als Duits. De zaal is voor ongeveer een derde gevuld met kijklustigen.

Wu Jiaduo is het eerste reekshoofd die haar partij kan eindigen. De Oostenrijkse Liu Jia gaat echter met de winst lopen en zorgt dus al voor de eerste opschudding van de dag.

Nog geen minuut later verslaat een heel solide spelende Li Jie haar Duitse tegenstandster Kristin Silbereisen, die enkel in de eerste game de meerdere was boven de verdedigster.

Titelverdedigste Li Jiao had het niet onder de markt met de Roemeense Elizabeta Samara, maar wist op de cruciale momenten net dat tandje extra te geven. Enkel in de tweede game kreeg de Nederlandse geen enkele voet aan de grond.

De wedstrijd tussen Shen Yanfei en Kristina Toth leek aanvankelijk snel te verlopen, maar de Hongaarse kwam terug in de wedstrijd. Beide speelsters geven elkaar nauwelijks een duimbreed toe wat uiteindelijk leidt tot een allesbeslissende game. Ook daarin houden de speelsters elkaar tot het bittere eind in evenwicht. Uiteindelijk weet het Spaanse reekshoofd haar tegenstandster met 11-8 te verslaan.

Uitslagen

  • Li Jiao - Elizabeta Samara (4 - 2: 10, -2, 9, 10, -6, 10)
  • Li Jie - Kristin Silbereisen (4 - 1: -7, 7, 6, 5, 6)
  • SHen Yanfei - Kristina Toth (4 - 3: 9, 8, -8, 13, -10, -9, 8)
  • Wu Jiaduo - Liu Jia (1 - 4: -7, -8, 4, -10, -10)