Logo

Vandaag is de strijd in het Italiaanse Terni losgebarsten tijdens de Europese Jeugd Top 10. Lisa Lung opende met twee zeges, maar moest in haar derde en laatste wedstrijd een eerste nederlaag toestaan.

De tien beste meisjes cadetten strijden in een grote groep om de titel. Lisa (ETTU-6) kreeg eerst de Oostenrijkse Mischek (ETTU-10) tegenover zich en wist die wedstrijd met een nipte maar verdiende 4-1 naar zich toe te trekken. Ook de Duitse Jennie Wolf (ETTU-13) werd aan de zegekar gebonden.

In tegenstelling tot de oorspronkelijke planning krijgt Lisa de top drie niet op de laatste dag voorgeschoteld. Door het afhaken van de Franse Audrey Zarif (ETTU-8) is het speelschema voor de Truiense aangepast. Vandaag stond Ho Tin-Tin (ETTU-4) op het programma. In de eerste twee sets was het verschil met de vijftienjarige Engelse iets te groot. Lisa, zelf veertien jaar, wist wel de derde nipt op haar naam te schrijven. Nadien bleek Ho opnieuw twee keer te sterk, maar minder duidelijk dan in de eerste twee sets.

Aan het einde van de eerste speeldag kan Lisa op een positief bilan terugblikken met twee zeges uit drie wedstrijden en een gedeelde vierde plaats. Morgen opent Lisa tegen de Russische verdedigster Malanina (ETTU-3), gevolgd door een wedstrijd tegen titelfavoriete Diaconu (ETTU-2) uit Roemenië. Lung sluit haar dag af tegen Andrea Clapa (ETTU-5). Met een stunt moet Lisa in staat zijn zekerheid te krijgen op haar vooropgestelde vijfde plaats, maar zelfs met drie verliezen is de doelstelling nog steeds haalbaar op dag drie.