Logo

Lisa Lung neemt dit weekend deel aan de Europese Jeugd Top 10, een tornooi voor de tien beste Europese spelers in vier verschillende klassen.

Het tornooi in het Italiaanse Terni groepeert de tien beste jongens en meisjes bij zowel de cadetten (14-15 jaar) als de junioren (16-18 jaar). Elke speler komt in een groep van tien uit tegen negen leeftijdsgenoten. De winnaar is de speler die in de periode van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september het meeste wedstrijden in de poule kan winnen.

Lisa Lung dankt haar uitnodiging aan haar zesde plaats op de Europese ranglijst van de meisjes cadetten. Door de afwezigheid van de Franse titelfavoriete Marie Migot is zij op papier de vijfde sterkste speler in deze klasse.

Het wordt een slopend tornooi voor de 14-jarige Truiense. Elke dag wachten drie wedstrijden op het hoogste niveau, waarbij de meeste speelsters ouder zijn voor de Limburgse eerstejaars cadet. Bart Vermoesen, Technisch Directeur van de VTTL, verwoordt de doelstellingen: "We gaan voor een vijfde plaats voor Lisa. Zo zit er een verdedigster tussen de tegenstanders en dat is op het moment niet zo evident voor haar."

Zondag wordt de zwaarste dag voor de speelster van de Leuvense topsportschool met alle wedstrijden tegen de top drie van het tornooi. Lisa zal enkele wedstrijden spelen op een van beide TV-tafels, waardoor de Truiense op Laola1.tv live en/of in uitgesteld relay te bekijken zal zijn.