Logo

De organisatie van de TT Intercup, de derde Europese bekercompetitie, heeft de deelnemerslijst en de loting van de eerste ronde bekend gemaakt. Tussen de 51 deelnemende clubs staan maar liefst acht Belgische teams genoteerd.

België is met haar acht deelnemers, na Duitsland (11) en Oostenrijk (9), de derde grootste leverancier voor deze sportieve bekercompetitie waaraan iedereen (behalve de topclubs) mogen deelnemen. Vorig jaar had ons land "amper" vijf deelnemende clubs. In totaal treden teams uit zeven verschillende landen aan.

TTK Gierle is ondanks deze gevoelige stijging de enige nieuwkomer uit ons land. De Antwerpse club krijgt meteen een verplaatsing naar Italië voorgeschoteld, waar het de strijd zal aangaan met Cagliari. Meteen een zware tegenstander want de Italianen wisten vorig jaar nog de vierde ronde te halen ten koste van Châtelet.

Nodo Ekeren speelt voor de tweede keer op rij in deze competitie en zal aantreden tegen het Oostenrijkse Kuchl. Dat team versloeg in 2011 Castellinoise in de tweede ronde. Hasselt (op verplaatsing naar het Sloveense Maribor) en Lauwe (thuis tegen het Duitse Urbach-Dernbach) vervolledigen de Vlaamse participanten.

Vanuit Wallonië treden tradtioneel Châtelet (op bezoek bij het Oostenrijkse Oberndorf) en Donald Heuseux (op verplaatsing bij het Duitse Salzkotten) aan. Retinne (naarhet Nederlandse Sittard) en Castellinoise (thuiswedstrijd tegen het Duitse Winnweiler) zijn de overige twee Belgische teams actief in de TT Intercup.

De officiële wedstrijddatum is vastgelegd op 6 oktober (17.00 uur), maar de teams mogen in onderling overleg de datum vastpinnen. Niettemin moet de wedstrijd uiterlijk op 28 oktober gespeeld worden. De winnaars stoten door naar de tweede ronde, de verliezers krijgen een herkansing in de troostronde.