Logo

Vrije teams Châtelet en And Leie Lauwe (troosting) blijven over in derde Europese bekercompetitie

De vier Belgische teams die in de 2de ronde van de TT Intercup dienden aan te treden zijn allen uitgeschakeld. Ons land is enkel nog vertegenwoordigd door Châtelet, dat was vrijgesteld van deelname tot de derde ronde. And Leie Lauwe is nog actief in het troosttornooi.

 

Le Logis Auderghem, STAG Hasselt, Castellinoise en Nodo Ekeren overleefden de tweede ronde van de TT Intercup niet. De vier Belgische deelnemers aan de derde Europese Bekercompetitie kregen geen voet aan de grond. Enkel Hasselt en Castellinoise konden de eer redden.

Auderghem ging thuis met 0-4 ten onder tegen het Italiaanse Bologna. Nodo Ekeren kreeg eenzelfde nederlaag aangesmeer op bezoek bij het Franse Thorigne-Fouillard. Hasselt kreeg het Tsjechische Olomouc thuis op bezoek en kon daar een wedstrijd van winnen. Voor Castellinoise eindigt het Europees avontuur na een 1-4 nederlaag tegen het Oostenrijkse Kuchl.

Desondanks blijven twee ploegen uit ons land actief. Châtelet was door de organisatie vrijgesteld voor de eerste twee rondes en komt nu pas in actie. Zij maken de verplaatsing naar Italië, waar het op bezoek gaat bij Cagliari.

Voor And Leie Lauwe start binnenkort de tweede fase van haar deelname. Na een nederlaag in de eerste ronde, werden ze doorverwezen naar de troostingsreeks. Daarin krijgen ze in de tweede ronde het bezoek van het Duitse Döbeln.

Beide wedstrijden dienen uiterlijk op 25 maart gespeeld te worden, maar de door de ETTU voorziene datum is 25 februari.