Logo

Châtelet uitgeschakeld in Italië

De twee overgebleven Belgische teams in de TT Intercup werden in de voorbije uitgeschakeld. Niettemin blijven enkele Belgen actief in de derde Europese Bekercompetitie voor clubs dankzij hun Franse broodheer Saint-Louis.

 

Châtelet wist zich als enige club te plaatsen voor de derde ronde van het hoofdtornooi. Het kreeg een zware verplaatsing naar het Italiaanse Cagliari, waar het slechts een eerreddende wedstrijd kon winnen.

And Leie Lauwe kwam in de troostronde terecht, maar kreeg een bye in de eerste ronde. De West-Vlamingen kregen in de tweede ronde thuis het bezoek van het Duitse Döbeln. Lauwe kon twee wedstrijden winnen, maar moest de zege uiteindelijk aan hun bezoekers laten.

Ondanks de uitschakeling van de twee Belgische teams, blijven enkele landgenoten in actie in deze Bekercompetitie. Het Franse Saint-Louis, hoofdbroodheer van Benjamin Rogiers en Damien Delobbe, wist haar eerste wedstrijd in deze competitie te winnen van het Italiaanse Pinarella. In de vierde ronde wacht een verplaatsing naar Verzuolo, eveneens Italië.