Logo

Tafeltennisclub And Leie Lauwe vertrekt vrijdag 7 juni voor de tweede keer in zijn bestaan naar de TT-Intercup Final Four in Verona, de troostfinale van de derde Europese bekercompetitie. In 2010 behaalden ze totaal onverwacht zilver na een spectaculaire zege tegen het eveneens Belgische Chatelet.

Lauwe krijgt in de 22ste editie van deze Europese bekercompetitie net als in 2010 twee Belgische concurrenten met Nodo Ekeren en TTK Gierle. De derde tegenstander komt uit het Franse Rijsel. Vooral het professionele Lille en Superdivisionist Nodo Ekeren – met de kersverse A-speler Yannick Maes (A22) – zijn de topfavorieten. And Leie denkt vooral aan een gevecht om het brons tegen reeksgenoot Gierle.

Voor de West-Vlamingen kan hun Europees avontuur eigenlijk al niet meer stuk. Voor Lauwe is het een hele bekroning om in Verona bij de laatste vier te zijn. Het bestuur en een tiental supporters reizen samen met de vier spelers van het A-team (Kurt Kind, Bart Soete, Fries Mourisse en Bob Devos) om het feest volledig maken. Zaterdag 8 juni staan twee wedstrijden geprogrammeerd, terwijl de laatste wedstrijd van de poule op zondagmiddag gespeeld zal worden.