Logo

Het Franse Lille heeft dit weekend de Final Four in Verona – de troostfinale van de TT-Intercup – gewonnen. In een poule van vier bleek het voor zowel Nodo Ekeren, And Leie Lauwe en TTK Gierle te sterk.

De TT-Intercup is – na de Champions League en de ETTU Cup – de derde Europese bekercompetitie. Ze staat open voor alle teams die niet mogen deelnemen aan de eerste twee, maar naar beneden toe is geen grens gesteld. Ploegen uit de Belgische nationale reeksen zijn traditiegetrouw veelal aanwezig.

Aangezien bij deze competitie de gedachte "Europees spelen is belangrijker dan winnen" hoog in het vaandel staat, krijgt elke ploeg (behalve enkele reekshoofden) de garantie dat ze minstens twee wedstrijden spelen. Na verlies in de eerste ronde kan je nog steeds in een finale geraken. Dit jaar zijn drie teams zo in het Italiaanse Verona geraakt: Nodo Ekeren, And Leie Lauwe en TTK Gierle. Rijsel leverde de vierde finalist aan.

Uiteindelijk bleken de Fransen iedereen de baas. Enkel superdivisionist Nodo Ekeren kon hen een wedstrijdje afsnoepen in het laatste duel. Het team van Yannick Maes was voordien – zoals verwacht – de betere van Lauwe en Gierle, die beiden in 2de Nationale uitkwamen. Net als in de Belgische competitie was And Leie ook in Italië te sterk voor de Antwerpenaren. De West-Vlamingen behaalden naast het brons ook de Fair Play-beker. Zilveren medaillewinnaar Sander Geerts (Nodo Ekeren) ontving de Fair Play-prijs voor individuele spelers.