Logo

In tegenstelling tot vorig jaar, toen drie Belgische teams naar het Italiaanse Verona afzakten voor de Final Four van de troostreeks in de TT-Intercup, was Oostenrijk grootleverancier voor het seizoen 2013-2014 met eveneens drie teams. De Tafeltennisschool Den Haag was een buitenbeentje, maar wist zich sterk te houden met een tweede plaats.

Onze landgenoot Jorne Bickx komt dit jaar uit voor dit Nederlandse team en was mee verantwoordelijk voor de zilveren medaille. Op de eerste dag wist hij aan de zijde van trainer/speler Jochem de Hoop de eer te redden door het dubbelspel af te snoepen van de uiteindelijke eindwinnaar Oberndorf.

Op de tweede speeldag kon de voormalige speler van Dylan Berlaar de openingswedstrijd tegen Nieusiedl helaas niet winnend afsluiten (2-3) en ook zijn tweede enkelspel ging verloren. Toch won TTSD met 4-3, wat de toon zette voor een sterke prestatie tegen Altach. Tegen deze derde Oostenrijkse tegenstander kon Jorne wel een individuele zege boeken. Winst in deze partij bezorgde het Den Haagse team het zilver.

 

De Belgische teams werden in de voorrondes uitgeschakeld: And Leie Lauwe (Oberndorf) en Castellinoise (Nieusiedl) sneuvelden in de laatste rechte lijn. Châtelet verloor een ronde eerder van een Luxemburgs team.

In het hoofdtornooi wist Vedrinamur de derde ronde te halen, maar werd daarin uitgeschakeld door het Oostenrijkse Obertwart. Hasselt sneuvelde eveneens na drie wedstrijden van Mühlhausen. De Duitse topfavoriet die in het tussenseizoen de sprong naar de Bundesliga kon maken was de topfavoriet van dit seizoen en maakte dat waar. Het won in de Final Four onder andere van de Franse Pro A-ploeg Villeneuve.