Logo

De organisatie van de TT Intercup, de derde Europese bekercompetitie, heeft vandaag de deelnemerslijst voor de editie 2014-2015 bekend gemaakt. Onder hen ook vier Belgische teams.

Met And Leie Lauwe, Palette Retine en Castellinoise komen drie geroutineerde teams in actie. Turnhout heeft de smaak te pakken en heeft zich eveneens opnieuw ingeschreven. Het kwartet wacht meteen een verplaatsing. De West-Vlamingen gaan op bezoek bij het Franse Charenton. Turnhout (Bremen), Retinne (Langenselbold) en Castellinoise (Weissenborn) maken een verplaatsing naar Duitsland.

De officiële speeldatum voor de eerste ronde is 4 oktober. De clubs kunnen in onderling overleg afwijken van deze datum, maar moeten de wedstrijd wel voor 19 oktober spelen.

 

Met 51 deelnemende teams uit twaalf verschillende landen blijft deze bekercompetitie nieuwe gezichten trekken. Dit jaar maken tien clubs hun Europees debuut in de TT-Intercup. Het voordeel van deze competitie is dat ze niet alleen open staat voor ploegen uit alle reeksen (uitgezonderd de topteams), maar dat de deelnemers verzekerd zijn van minstens twee duels waarvan - voor zover mogelijk - een thuiswedstrijd en een wedstrijd op verplaatsing. De verliezers uit de eerste ronde worden opgevangen in het troosttoernooi om het tweede duel mogelijk te maken.

 

{tab=1ste ronde}

  • Charenton - And Leie Lauwe
  • Langenselbold - Palette Retinne
  • Weissenborn - Castellinoise
  • Bremen - Turnhout

{/tabs}