Logo

And Leie Lauwe en CTT Châtelet hebben zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de TT Intercup. Beiden verloren zonder individuele zege hun eerste Europese wedstrijd van het seizoen.

Het West-Vlaamse And Leie kreeg met Düsseldorf een bijzonder zware tegenstander tegenover zich. Kopman bij de de Duitse bezoekers was niemand minder dan Evgeni Chtchetinine, een verdediger die nog actief is geweest in de Bundesliga. Hij gaf alvast geen set prijs tegen Lauwe. Ook Spanek Stepanek en Dominik Halcour gaven de West-Vlaamse thuisploeg geen enkel cadeau. Enkel in het dubbelspel konden de West-Vlamingen iets forceren, maar verder dan een belle kwamen Kurt Kind en Cas Holvoet niet.

Ook Châtelet kwam, op bezoek bij het Italiaanse Verzuolo, niet tot een individuele zege. Ook hier was het wachten op het dubbelspel om een eerreddende set te scoren tegen een veel sterkere tegenstander.

Beide teams zijn hierdoor verwezen naar de troostende van de TT Intercup. Hun eerstvolgende tegenstanders zijn respectievelijk het Duitse Weissenborn (Lauwe), terwijl Châtelet het bezoek krijgt van het Oostenrijkse Gurnitz.

Merksplas en Turnhout, de twee teams die zich eerder wel wisten te plaatsen voor de tweede ronde, kennen hun volgende tegenstanders. Turnhout maakt de verplaatsing naar het Duitse Merseburg, terwijl Merksplas het bezoek krijgt van het Italiaanse Norbello.