Logo

TTK Turnhout slaagde er niet in de 3de ronde van de Europese Intercup te bereiken. Op bezoek bij het Duitse Merseburg kon het enkele kansen niet grijpen.

Het begin van de wedstrijd verliep nog goed voor de Turnhoutse tafeltennissers, maar na de pauze liep het mis met enkele nipte en niet ingecalculeerde nederlagen. Een gemiste kans op een affiche tegen een absolute topploeg. 

"Tot 1-2 en de pauze voor het dubbelspel verliep alles volgens plan.", aldus bestuurslid en dubbelspeler Rikkert Van Doorn. "Verlies in het dubbelspel, wat ze in Duitsland wekelijks spelen, was ingecalculeerd. Daarna viel de teerling echter een paar keer naar de verkeerde kant en kon TSV Merseburg de beslissende wedstrijden winnend afsluiten zodat de 4-2 een feit was. Jammer, want Merseburg was niet beter dan ons. De speelzaal had veel weg van een ijspiste en daar konden de thuisspelers beter mee omgaan."

TTK Turnhout rest nu de focus op de competitie, waar het momenteel tweede staat op een punt van leider TTK Gierle. Van Doorn: "De eerste twee uit 1ste provinciale promoveren. Met nog een thuismatch tegen Gierle op het programma hebben we de titel echter nog in eigen hand. Na zaterdag gaan we er alles aan doen om als kampioen over te gaan naar landelijke en zo voor het eerst in de geschiedenis van de club op dat niveau te spelen volgend jaar." 

4 - 2 TSV 1990 Merseburg - TTK Turnhout
1-0Tino HERGETH-Stef CORNELISSEN3-0
1-1Andreas LIEBAU-Kris BOOGERS0-3
1-2SONG An Le-Jurgen MICHIELSEN0-3
2-2Hergeth / Liebau-Boogers / Van Doorn3-0
3-2Tino HERGETH-Kris BOOGERS3-1
4-2SONG An Le-Stef CORNELISSEN3-0