Logo

Châtelet blijft als enige Belgische team overleven in de TT-Intercup, de derde Europese bekercompetitie voor teams. Merksplas (hoofdtabel) en And Leie Lauwe (troosting) sneuvelden in deze fase van het toernooi.

Het enige Waalse team houdt na een openingsnederlaag in de eerste ronde nu goed stand in de troostingsreeks. Op bezoek bij het Duitse Weißenborn gaf het slechts een set prijs. Maximilian Schäfer wist een set af te snoepen van Alain Pirsoul. David Renard en Olivier Desaulty bleven ongeslagen, net als het dubbel Oliver/Desaulty. Châtelet is nu op een zege verwijderd van de Final Four in Verona.

TTK Merksplas kreeg in de hoofdtabel waarschijnlijk de zwaarst mogelijke loting met het Duitse Mühlhausen, een team dat zich momenteel redt in de Bundesliga. Zelfs Yannick Maes kon daar geen verandering in brengen: hij moest in drie sets zijn meerdere erkennen in Ovidiu Ionescu. Pieter Geerts en Koen Jacobs konden eveneens geen eerreddende setwinst boeken.

Ook voor het West-Vlaamse And Leie Lauwe zit het Europees avontuur er op. Zij gingen met 4-1 de boot in op bezoek bij het Duitse Wewer. Bart Soete zorgde voor het enige Vlaamse punt met een zege op Marcel Krause. Samen met Cas Holvoet wist hij ook een set te winnen in het dubbelspel. Individueel bleef Holvoet, net als Fries Mourisse, met lege handen achter.