Logo

TTK Merksplas heeft zich verrassend geplaatst voor de derde ronde van de TT Intercup. Het won met 4-1 cijfers van een verzwakt Norbello.

De Italianen konden wegens ziekte niet rekenen op een van hun topspelers, terwijl de invaller van dienst een maatje te klein bleek voor de Belgische provincialer. Na een logische zege van Yannick Maes op de invaller en ditto nederlaag van Bart Bistiaux tegen de Italiaanse kopman was het Pieter Geerts die een belangrijk duel winnend kon afsluiten tegen de nummer twee bij Narbello, Vilbene Mocci. Ook het dubbelspel bleef in Merksplas dankzij het geoliede duo Maes/Geerts. Als Yannick, in de Belgische competitie op het hoogste niveau acterend bij Nodo Ekeren, in het duel der kopmannen Maxime Kuznetsov opzij kan zetten, was de thuiszege een feit.

In de derde ronde wacht opnieuw een klepper van formaat met het Duitse Mühlhausen. De titelverdediger in de TT-Intercup, vorig jaar laatste in de Bundesliga en dus speelgerechtigd in de TT-Intercup, kan potentieel rekenen op Lars Hielscher en Ovidiu Ionescu.

 

And Leie Lauwe wist zich in de troostronde nipt te plaatsen voor de tweede ronde. Het wist de beslissende zevende wedstrijd in het duel op bezoek bij het Duitse Weissenborn/Freunde winnend af te sluiten. Er wacht de West-Vlamingen een nieuwe verplaatsing naar Duitsland, want in hun strijd naar de Final Four wacht nu Wewer op hen.

Ook Châtelet plaatste zich voor de tweede ronde van de troosting met een 4-1 thuiszege tegen het Oostenrijkse Gurnitz. Het Waalse team maakt ten laatste op 27 maart 2016 de verplaatsing naar Weissenborn om er Weissenborn/Amateure te bekampen, dat vreemd genoeg werd opgevist als verliezer uit de tweede hoofdronde van de derde Europese bekercompetitie.

 

Eerder was TTK Turnhout niet opgewassen tegen het thuisgeweld van het Duitse Merseburg tijdens de tweede ronde van de hoofdcompetitie.