Logo

Het driekoppige meisjesteam van de VTTL heeft tijdens de Jeugd Open van Slowakije, een tornooi in het kader van het ITTF Junior Circuit, het goud verovert.

Lisa Lung, Eline Loyen en Margo Degraef zijn in Slowakije het tweede sterkste ingeschreven team. Dat dit geen enkele garanties biedt, mag duidelijk zijn. Titelfavoriet Frankrijk A overleefde haar kwalificatiegroep niet. Team “België” deed echter beter. In de groepsfase lieten Lisa en Eline geen enkele steek vallen en wonnen met 3-0 van Servië A en Israel B.

Vrijdagavond zetten de Vlaamse spelers Israel A met de zelfde cijfers opzij in hun kwartfinale, waardoor ze reeds zeker waren van een medaille. Zaterdagochtend behielden de Vlaamse cadettes hun ongeslagen status in Bratislava tegen Duitsland A.

In de kamp om het goud wist kopvrouw Lisa Lung een belangrijk eerste punt te scoren. Na twee ruime setzeges tegen Maeva Causse ging de derde set met het kleinste verschil naar de Française, die meteen ook de vierde set op haar naam schreef. Lung rechtte haar rug en gaf haar opponente in de vijfde en laatste set, de zogenaamde belle, geen kans meer.

Eline Loyen won in de tweede kamp de eerste set van Camille Campion. Nadien wist de Franse kopvrouw echter het verschil te maken. Meteen de eerste individuele nederlaag van het Belgische team in deze competitie. Dat verlies werd echter rechtgezet in het dubbelspel, waarin Lung en Loyen enkel de derde set moesten prijsgeven.

De Truiense Lung kende in haar tweede duel van deze wedstrijd een gelijkaardig verloop als de openingskamp. Tegen Camion werden de eerste twee sets gewonnen, waarna de Franse tegenstandster toch nog een belle wist af te dwingen. Ook hier wist Lung echter aan het langste eind te trekken en de eerste gouden medaille voor dit team veilig te stellen.