Logo

Eline Loyen heeft een tweede medaille veroverd tijdens de Jeugd Open van Slowakije. Na goud in de landencompetitie, wist de Limburgse nu ook individueel het zilver te behalen.

Er was zelfs kans op goud voor de speelster van TTC Hasselt, maar de genaturaliseerde Duitse Julia Kaim wist een 1-2 achterstand in sets nog goed te maken. In de beslissende vijfde set moest Eline met 10-12 plooien voor de uiteindelijke winnares.

Eerder in het tornooi moest ook Lisa Lung haar meerdere erkennen in diezelfde Duitse. Reeds in de tweede ronde wist Kaim, eveneens in vijf sets, Lung haar eerste nederlaag in Bratislava aan te smeren. In de landencompetitie bleef de Truiense ongeslagen.

Waar Loyen en Lung op basis van de wereldranglijst rechtstreeks waren geplaatst voor de hoofdtabel, trad de derde Vlaamse speelster eerst aan in de kwalificatiepoules. Daarin moest Margo Degraef, na een zege tegen de Poolse Katarzyna Wegrzyn, echter haar meerdere erkennen in de Russische Maeva Causse. Via de tweede plaats wist ze alsnog het hoofdtornooi te bereiken, waar ze in de eerste ronde echter werd uitgeschakeld door de Russische Bagapova.

In het dubbelspel bleek de kwartfinale het hoogst haalbare. Lisa Lung moest met haar Roemeense gelegenheidspartner Arina-Dora Singeorzan met het kleinste verschil in de vijfde set haar meerdere erkennen in een Duits duo. Opnieuw was Julia Kaim, ditmaal met Luisa Sager, te sterk.

Eline Loyen en Margo Degraef overleefden samen de tweede ronde niet tegen een Servisch duo.

 

Naast de sterke Vlaamse meisjesdelegatie, was ook de Franse vleugel met twee spelers aanwezig in Bratislava. Nicolas Marchal haalde de halve finales van de troostingsreeks, terwijl Thibaut Darcis in de tweede ronde van het hoofdtornooi het hoofd moest buigen. Samen was de derde ronde van het dubbelspel het eindpunt voor de jonge Walen, die in de landencompetitie niet voorbij groepsfavoriet Rusland B geraakten in de kwalificaties.