Logo

Japanner Matshusita te sterk in kwalificatiegroep

Robin Devos heeft zich tijdens de Jeugd Open van Zuid-Korea geplaatst voor de hoofdtabel bij de jongens junioren.

 

Onze landgenoot is actief in het verre Daejeon op uitnodiging van de ITTF in het kader van het project "With The Future In Mind". Hij werd als Europeaan geselecteerd voor het wereldteam dat een vriendschappelijke wedstrijd speelde tegen Zuid-Korea en is nu actief in het eigenlijke tornooi.

Als vijfde reekshoofd was Devos (ITTF-336) groepsfavoriet, maar dat was buiten Taisei Matsushita (ITTF-698) gerekend. De jonge Japanner verloor geen enkele wedstrijd in zijn groep en versloeg Robin in vier sets. De Mallenaar had nochtans kansen in de eerste en tweede set, maar verloor die met het kleinste verschil. Robin eindigde uiteindelijk wel tweede in zijn poule na zeges tegen de plaatselijke speler Kim Moogang (ITTF-978) en de Hongkongse debutant Choi Cheuk Kwan.

Dankzij deze tweede plaats zal de leerling van de Leuvense Topsportschool morgen toch aantreden in de 1/16de finales van de hoofdtabel. Ook in het dubbelspel start Robin, aan de zijde van de Deen Claus Nielsen, in de 1/16de finales. Daarin kan hij revanche nemen tegen Matsushita.

{tab title="Enkel"}

Kwalificatiegroep

  • Kim Moogang (3 - 1: 9, -7, 7, 8)
  • Taisei Matsushita (1 - 3: -9, -18, 7, -7)
  • Choi Cheuk Kwan (3 - 1: 3, 10, -9, 8)

{tab title="Dubbelspel"}

  • 1/16de: Matsuda/Matshushita

{/tabs}