Logo

Robin Devos belangrijk voor halve finale

Na een ongeslagen status in de groepsfase van de Zuid-Koreaanse Jeugd Open, moest Robin Devos met zijn Braziliaanse companen Calderano en Jouti vol aan de bak in de kwartfinales van het evenement.

 

Japan B bleek immers een bijzonder taaie tegenstander in deze fase van het tornooi. Robin zelf was uitermate belangrijk voor het team om de halve finales te bereiken. Onze landgenoot startte met een 3-1 zege tegen Naoki Matsuda en verzekerde uiteindelijk een bronzen medaille met winst in de vijfde en beslissende wedstrijd tegen Tomo Miyazaki (3-2).

Het bleef echter bij brons, want in tegenstelling tot het voorafgaandelijke vriendschappelijke duel ITTF - Korea bleek Korea B ditmaal wel te sterk voor België en Brazilië. Park Chan-Hyeok versloeg Robin in de eerste wedstrijd van het duel in vijf sets. Uiteindelijk kon enkel Hugo Calderano de eer van het team redden.

Morgen (lokale tijd) start het enkelspel in Daejeon. Robin is als vijfde reekshoofd meteen groepsfavoriet in zijn groep van vier. De eerste twee spelers plaatsen zich voor de hoofdtabel. Vrijdag Devos aan in het dubbelspel met de Deen Claus Nielsen. Hun eerste tegenstander is het Japanse duo Matsuda/Matsushita.

Robin Devos: "Tot nu toe valt het toernooi goed mee. Hopelijk blijft dat zo!"