Logo

Quasi volledig Belgisch podium in troostreeks cadettes

De Belgische cadetten hebben niet kunnen stunten tijdens de Open van Frankrijk. In de troostronde werden wel drie medailles gestrikt.

 

De Waalse spelers wisten zich alle drie te plaatsen voor de hoofdtabel, maar sneuvelden daarin telkens in de eerste ronde. De Vlamingen geraakten niet door hun kwalificatiegroep, maar kregen een nieuwe kans in de consolatiereeks. De meisjes grepen daarin volop naar het podium met drie medailles.

Margo Degraef (foto) wist het goud te veroveren dankzij een overwinning op Eline Loyen. De Limburgse was te sterk voor haar ploeggenote bij Hasselt, Lisa Lung, die tevreden moest zijn met brons. De Nederlandse Melanie Bierdrager vervolledigde het Nederlandstalige podium in Metz nadat ze in de halve finale haar meerdere moest erkennen in Degraef. Voor Delfien Marijsse eindigde het troosttornooi in de tweede ronde.

Bij de jongens wist Jorne Bickx het verst te geraken in de troostreeks met verlies in de kwartfinale van de latere winnaar. Matthias Janssens en Anthony Deceuninck sneuvelden in de tweede ronde.

Degraef en Loyen presteerden in het dubbel ook het sterkst van de Belgische delegatie met een kwartfinale, waarin ze verloren van de winnaars van het zilver. De duo's Darcis/Lambiet en Deceuninck/Janssens sneuvelden bij de jongens een ronde vroeger (1/8ste finales). Voor Lisa Lung en Delfien Marijsse bleef het bij een enkele dubbelwedstrijd in Frankrijk.