Logo

Twee jongensduo's eveneens actief op tweede dag

Vandaag startte in Metz de Jeugd Open van Frankrijk, een jeugdtoernooi in het kader van het ITTF Junior Circuit. België vaardigde een talrijke groep jeugdige spelers af naar onze zuiderburen.

 

In totaal kwamen vandaag maar liefst zestien landgenoten in actie, waarbij Florent Lambiet (foto) individueel het beste resultaat neerzette door zich te plaatsen voor de 1/8ste finales bij de junioren. Robin Saudemont en Martin Allegro sneuvelden in de tweede ronde van de hoofdtabel tegen veel sterkere tegenstanders (respectievelijk Enzo Angles en Qui Dang). Robin De Clercq en Romain Lambiet wisten zich beiden ook voor het hoofdtornooi te plaatsen, maar werden in de eerste ronde reeds uitgeschakeld. Vooral de plaatsing van cadet Romain is een mooie prestatie. Ook Jorne Bickx wist hoger in zijn kwalificatiegroep te eindigen dan de wereldranking zou doen vermoeden, maar de derde plaats was niet voldoende voor een ticket naar de hoofdtabel.

Twee Belgische duo's zijn morgen overigens ook nog actief in het dubbelspel. De beide juniorenduo's (Allegro/F. Lambiet en De Clercq/Saudemont) wisten hun eerste dubbelwedstrijd in Metz winnend af te sluiten. Voor de cadettenduo's Darcis/R. Lambiet en Deceuninck/Janssens bleeft het bij een ervaringsrijke eerste dubbelpartij in een hogere leeftijdsklasse. Matthias Janssens is met zijn dertien jaar overigens de jongste deelnemer in Frankrijk.

 

Bij de meisjes wist enkel Nathalie Marchetti zich te plaatsen voor de hoofdtabel dankzij een mooie tweede plaats in haar groep. In de eerste ronde bleek de Duitse Theresa Kraft echter een maatje te groot. Ook in het dubbelspel leek er een stunt in de maak, maar Marchetti werd aan de zijde van Lauranne Hackemack in de belle alsnog uitgeschakeld door noorderburen Alice Barendregt en Rianne van Duin.

Eline Loyen, Margo Degraef, Delfien Marijsse, Lisa Lung en Anne Catherine Godefroid vervolledigen de Belgische delegatie. Zij overleefden echter noch hun kwalificatiegroep, noch de eerste ronde van het dubbelspel in een hogere leeftijdsklasse.