Logo

Florent Lambiet sneuvelt in 1/8ste finale

Voorlopig geen medailles voor de Belgische delegatie tijdens de Jeugd Open van Frankrijk. In Metz waren een kwartfinale in het dubbel en de individuele troostreeks de beste prestaties bij de junioren.

 

Martin Allegro en Florent Lambiet wisten in het dubbelspel de kwartfinales te bereiken. Daarin verloren ze echter van het Nederlandse duo Gommers/Hageraats. Thibaut Darcis (foto) wist als cadet zich, via onder andere winst tegen het tweede reekshoofd, te plaatsen voor de kwartfinales van de troostreeks bij de junioren. Daarin moest hij echter buigen voor de uiteindelijke winnaar.

De meeste andere Belgen moesten tevreden zijn met een plaats in de 1/8ste finales. Anthony Deceuninck werd in diezelfde troostreeks uitgeschakeld door de verliezende finalist. Matthias Janssens en Jorne Bickx raakten eveneens niet verder dan de 1/8ste finale. Bij de meisjes eindigden cadetten Eline Loyen, Lauranne Hackemack en Anne Catherine Godefroid eveneens in de tweede ronde. Voor Delfien Marijsse, Margo Degraef en Lisa Lung was de eerste ronde helaas al een horde te zwaar. Zij kunnen zich nu echter volop richten op hun eigen leeftijdscategorie.

Florent Lambiet raakte in de 1/8ste finale van de hoofdreeks niet voorbij de Fransman Antoine Hachard. Robin De Clercq en Robin Saudemont sneuvelden in de 1/8ste finale van het dubbelspel van het zilveren Franse duo.