Logo

Nieuwe medaille in het dubbelspel

De Belgische junioren presteren momenteel boven verwachting tijdens de Jeugd Open van Italië. Na de onverwachte zilveren medaille in de landencompetitie weten de vier jongens zich nu ook te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

 

Voor Emilien Vanrossomme, het vijfde reekshoofd in Lignano, mag dit geen verrassing zijn. Niettemin was het een harde strijd waarbij hij twee belles moest toestaan in drie wedstrijden. Uiteindelijk wint hij wel zijn groep.

Florent Lambiet en Robin Saudemont presteerden sterk en wisten, ondanks een op papier sterker reekshoofd, hun kwalificatiegroep ongeschonden uit te komen. Martin Allegro (foto) tenslotte wist zich vanuit de derde positie op te werken naar een tweede plaats met een ticket voor het hoofdtoernooi als beloning.

Voor Nathalie Marchetti zit het individueel toernooi er op. Zij was als derde geplaatst in haar kwalificatiegroep. Tegen het eerste reekshoofd wist ze in een gesloten wedstrijd een belle af te dwingen die ze helaas met het kleinste verschil verloor. In de wedstrijd tegen de Egyptische Alia Doaa begon de Waalse goed met ruime winst in de eerste set, maar daarna was haar opponente telkens net te sterk. Tegen de uiteindelijke groepswinnaar Elisa Trotti onderging Marchetti de wet van de sterkste.

Emilien Vanrossomme en Robin Saudemont vormen opnieuw een duo. Na grote successen bij de kadetten, weten ze nu ook bij de junioren hun mannetje te staan. Na winst in de kwartfinale van het derde reekshoofd, waren de jongens in de halve finale eveneens te sterk voor het Japanse eerste reekshoofd. Beide wedstrijden met 11-8 in de belle gewonnen. Morgen wacht de finale de Tsjechen Bajger en Benes.

Voor cadetten Darcis Thibaut en Romain Lambiet eindigde het dubbelavontuur in een hogere leeftijdsklasse in de eerste ronde. Florent Lambiet en Martin Allegro overleefden de eerste ronde wel, maar moesten in de belle van hun tweede wedstrijd hun meerdere erkennen in een Duits duo.

Ook voor Nathalie Marchetti, die met cadet Lauranne Hackemack dubbelt, eindigde het dubbelavontuur in de tweede ronde. Na een nipte 3-0 zege tegen een Hongaars duo liep het duo in de 1/8ste finale tegen een nederlaag aan tegen een Engels/Roemeens gelegenheidskoppel.