Logo

Hackemack ongeslagen in landencompetitie

Romain Lambiet heeft bij de cadetten de kwartfinales bereikt van de Jeugd Open van Italië.

 

In het individuele evenement werd de jongste van de broers Lambiet in de kwartfinale uitgeschakeld door de Japanner Hirota, de latere zilveren medaillewinnaar in deze reeks. Thibaut Darcis ging er in de eerste ronde uit.

Individueel kende Lauranne Hackemack een bijzonder slechte loting. Zij nam het in de eerste ronde op tegen de Roemeense Clapa. Het tweede reekshoofd in Lignano gaf onze landgenote maar weinig kansen en won uiteindelijk zelfs het zilver bij de meisjes cadetten.

Hackemack blijft in de landencompetitie wel ongeslagen. Ze vormt een team met de Hongkongse miniem Leung. Samen wonnen ze hun eerste twee wedstrijden met 3-1 en 3-0. De jongens cadetten maken hun rol als groepsfavoriet momenteel waar met twee zeges (3-1).

Vandaag betraden de junioren voor het eerst de arena in Italië. Nathalie Marchetti werd in laatste instantie verschoven van het Franse jeugdteam naar een Kroatisch-Sloveens gelegenheidsduo voor de landencompetitie. Groepsfavoriet Roemenië bleek in hun reeks te sterk, maar Zwitserland werd wel opzij gezet. De junioren jongens kenden een mindere start: als groepshoofd verloren ze hun tweede wedstrijd van de dag tegen een Duits/Puerto Ricaans gelegenheidstrio. Eerder wisten ze wel met 3-0 te winnen van het Italiaanse B-team.