Logo

Acht landgenoten actief in ITTF Junior Circuit

De Waalse vleugel heeft acht spelertjes afgevaardigd naar Lignano, waar de Jeugd Open van Italië plaats vindt.

 

Bij de junioren nemen Emilien Vanrossomme, Florent Lambiet, Robin Saudemont en Martin Allegro deel aan dit tornooi dat deel uitmaakt van het ITTF Junior Circuit. Nathalie Marchetti verdedigt bij de meisjes de Belgische eer.

Naast de junioren reisden ook enkele cadetten mee naar de grens van Italië met Slovenië en Kroatië: Romain Lambiet, Thibaut Darcis en Nathalie Marchetti. Zij komen vandaag reeds in actie in het dubbel- en enkelspel. Als enige Belgische cadet heeft Lauranne Hackemack een dubbelpartner gevonden in de Zwitserse Céline Reust.

Donderdag starten de landencompetities. De Belgische jongens junioren en cadetten vormen uiteraard samen een team. Lauranne speelt bij de cadetten dan samen met Leung (Hongkong) terwijl Nathalie Marchetti is toegevoegd aan het Franse team (Berge en Pfefer).

Vanaf zaterdag start dan het individuele en dubbelevenement voor de junioren. Marchetti en Hackemack vormen daar wel een duo. Emilien dubbelt met Robin Saudemont en Martin en Florent vormen het tweede juniorenduo. Ook Romain en Thibaut mogen hun kansen wagen in een hogere leeftijdsreeks.