Logo

Vijf andere Belgen actief in de consolatiereeks

Robin De Clercq heeft zich als enige landgenoot geplaatst voor de hoofdtabel in de Safir Jeugd Open in Orebro. De andere vijf Belgen blijven actief in de juniorenreeks in de consolatietabel.

 

Daarmee is voor alle Belgen de sterktevolgorde in de groepsfase grotendeels gehandhaafd. Robin De Clercq, als tweede geplaatst in zijn groep, was de enige die zich op papier moest plaatsen voor de hoofdtabel en deed dat met een tweede plaats in zijn groep. Alle andere Belgen moesten stunten om door te stoten, maar slaagden daar niet in. Jorne Bickx wist wel een hoger geplaatste tegenstander te verslaan, maar zat in een groep met een sterke niet-gerangschikte speler en eindigde alsnog derde. Anthony Deceuninck wist geen wedstrijd te winnen.

In de hoofdtabel werd Robin reeds in de eerste ronde uitgeschakeld door de Braziliaan Eric Jouti. In de troostingsreeksen staan Anthony, Jorne, Vincent Van Hoven, Eline Loyen en Margo Degraef klaar voor hun wedstrijd in de 1/16de finale.

Robin wist, samen met Jorne, de tweede ronde te halen van het dubbelspel bij de junioren. Daarin botsten ze echter op het Franse duo Andrea Landrieu (regerend Europees Kampioen bij de cadetten) en Bouloussa. De duo's Anthony/Vincent en Eline/Margo gingen in een hogere leeftijdscategorie er in de eerste ronde uit.