Logo

Tweede brons voor Lambiet in troostingsreeks

De Belgische cadetten hebben er een zwaar toernooi op zitten in Tsjechië. Enkel Thibaut Darcis wist zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

 

Hij werd tweede in zijn poule, maar werd in de eerste ronde van de Jeugd Open van Tsjechië reeds in vier sets uitgeschakeld door de Zweed Anton Kallberg. Romain Lambiet, nochtans groepsfavoriet in zijn poule, werd onverwacht derde. Hij vocht zich in de consolatietabel wel naar een tweede bronzen medaille in het tornooi. Voor Nicolas Marchal was het vooral een leerschool: hij werd vierde in zijn poule en ook in de troostingsronde werd hij onmiddellijk uitgeschakeld.

Lauranne Hackemack, de enige vrouwelijke cadet aanwezig in Tsjechië, onderging ook de wet van de sterkste. Ook zij kon geen wedstrijd in haar groep winnen en werd in de eerste ronde van de consolatietabel uitgeschakeld.

In het dubbelspel wisten Lambiet en Darcis zich bij de beste 16 duo's te voegen. Een Engels koppel bleek in de 1/8ste finale echter in vier sets te sterk. Voor Lauranne Hackemack zat het dubbelspel, aan de zijde van de Wit-Russische Patseyeva, er al na de eerste wedstrijd op.