Logo

Martin Allegro stoot door naar hoofdtabel

Gemengde successen voor de Belgische delegatie in Hodonin tijdens de Jeugd Open van Tsjechië. Robin Saudemont en Florent Lambiet haalden de tweede ronde bij de junioren, maar de meisjes zijn verwezen naar de troostingsreeks.

 

Op zich hebben zowel Nathalie Marchetti als Lauranne Hackemack wel sterk gepresteerd door minstens een van hun kwalificatiewedstrijden te winnen. Beiden zijn op papier immers de minst sterkste speelster in hun groep. Morgen hervatten zij de competitie in de troostingsreeks.

Ook de cadetten jongens (Romain Lambiet, Thibaut Darcis en Nicolas Marchal) zijn logischerwijs naar de consolatietabel verwezen. In een hogere leeftijdsreeks konden ze geen winstpartij noteren.

De junioren stonden wel paraat: Florent Lambiet wist zijn groep, ondanks een nederlaag, te winnen terwijl Martin Allegro tweede eindigde in een groep die helemaal overhoop werd gegooid door een niet-gerangschikte Singaporees. In de hoofdtabel geraakte Allegro echter niet voorbij onze bovenbuur, de Nederlander Laurens Tromer. Florent Lambiet won dan weer in vier sets van de Oostenrijker Luginger.

In de tweede ronde kwam Robin Saudemont, het zestiende reekshoofd, voor het eerst in actie. Hij kon echter slechts een set winnen van de Pool Michal Bankosz. Florent Lambiet werd bij de laatste 32 eveneens uitgeschakeld na een 0-4 nederlaag tegen de Tsjech David Reitspies.