Logo

Acht jonge spelers naar Jeugd Open van Tsjechië

Morgen start in Hodonin de Jeugd Open van Tsjechië, een van de vele tornooien in het kader van de ITTF Junior Circuit. De Aille Francophone heeft in totaal acht spelers afgevaardigd naar het Oostblokland.

 

Het team bestaat uit drie junioren (Robin Saudemont, Florent Lambiet en Martin Allegro), drie cadetten (Romain Lambiet, Thibaut Darcis en Nicolas Marchal) en twee kersverse juniores (Nathalie Marchetti en Lauranne Hackemack). Dit achttal zal aantreden in zowel de landencompetitie, het enkelspel als het dubbelspel.

De spelers beginnen ditmaal met de individuele competitie, waarin Robin Saudemont als zestiende en laatste speler rechtstreeks is geplaatst voor de hoofdtabel. De andere Belgen moeten zich minstens als tweede plaatsen in hun kwalificatiegroep om Robin te vervoegen. Een derde plaats kan ook voldoende zijn, maar biedt geen zekerheid. De meisjes hebben het zwaarder want enkel de eerste plaats biedt zekerheid op een plaats bij de laatste 32. Er zijn daarnaast nog twee "lucky losers".

Op de eerste dag is ook het dubbelspel voorzien. De landencompetitie begint pas op vrijdag en spreid zich over twee dagen. De individuele cadettencompetitie vindt plaats op zaterdag en zondag.