Logo

De Belgische juniorenploeg heeft in Duitsland de halve finale bereikt van de verliezerstabel nadat ze eerder derde was geëindigd in haar kwalificatiereeks.

Na een derde plaats gisteren in de kwalificatiereeksen, moest België vandaag aan de slag in de verliezersronde. In de achtste finale was het als reekshoofd vrij. In de kwartfinale moest België het opnemen tegen Polen B.

Guillaume Diouf (ETTU 171) opende in de eerste wedstrijd tegen de hoger geplaatste Antoni Witkowski (ETTU 130). Hij startte erg sterk en kwam al snel 2-0 voor maar Witkowski vocht zich terug in de wedstrijd en met 11-7 en 11-5 in de derde en vierde dwong hij een beslissende set af. Daarin bleek Diouf opnieuw de sterkste. Hij won die met 11-8. Een mooie prestatie voor Diouf en 1-0 voor België.

Daarna moest Robin Saudemont (ETTU 74) aan de bak tegen Michal Bankosz (ETTU 156). Op papier haalbaar en dat was ook zo in praktijk. Robin zette zijn zegereeks van gisteren voor en snelde naar een 3-0 zege.

Dan mocht Romain Lambiet (ETTU 233) het proberen af te maken tegen Alexander Werecki (ETTU 203). Lambiet verloor de eerste twee sets, maar vond daarna het goeie ritme en na een spannende derde en vierde set stond ons opnieuw een vijfde en beslissende set te wachten. Deze werd een ware thriller, die uiteindelijk met 13-11 werd gewonnen door de Pool.

Het was dus aan eerste man Saudemont om het af te maken tegen Witkowski. En het werd nooit echt spannend. Saudemont won de wedstrijd in drie korte sets, en bracht zo België in de halve finale. Die wedstrijd wordt deze namiddag gespeeld tegen Slovakije.