Logo

De Belgische delegatie junioren is matig gestart op de Youth Open van Duitsland.

 

 

De Belgische juniorenploeg is matig gestart tijdens de Youth Open in Duitsland.  De ploeg, die bestaat uit de drie Waalse spelers Robin Saudemont (ETTU juniorenranglijst, 74), Romain Lambiet (ETTU 233) en Guillaume Diouf (ETTU 171), stond in de kwalificatie-reeksen ingedeeld bij Hongarije, Polen en Zwitserland. België was in zijn reeks het derde reekshoofd.

De eerste wedstrijd moest het tegen eerste reekshoofd Hongarije. Robin Saudemont bracht de Belgen onverwacht op voorsprong tegen de op papier veel sterkere Do Phuong Nam (ETTU 22) met een duidelijke 3-0 zege. Daarna liet Hongarije zien waarom het een van de favorieten voor de eindzege is. De eerste speler van Hongarije Tamas Lakatos (ETTU 14) won 3-0 tegen zowel Diouf als Saudemont en Lambiet verloor 1-3 tegen Marton Szita (ETTU 38). Al bij al een logische 3-1 uitslag.

De tweede wedstrijd moest België tegen het zwakkere Zwitserland. Lambiet zette België goed opweg met een 3-2 zege tegen de iets hoger gerangschikte speler Linus Trummler (ETTU 203). Daarna liet Saudemont zijn goede vorm nog eens zien tegen Lionel Weber (ETTU 247) door hem geen enkele set te gunnen. Het derde punt scoorde Diouf door met een nipte 3-2 zege Philip Merz (ETTU 278) opzij te zetten.

De derde en laatste wedstrijd zou beslissen wie tweede zou eindigen in de reeks. Net als België had ook Polen gewonnen van Zwitserland en verloren van Hongarije. Diouf moest de eerste wedstrijd tegen de op papier veel sterkere Kamil Puchalski (ETTU 116) maar bood knap weerwerk. Pas in de vijfde set moest hij buigen en zag hij Polen op voorsprong komen. Saudemont bracht de bordjes terug in evenwicht met een droge 3-0 tegen Adrian Wiecek (ETTU 105). Maar Patryk Zatowka (ETTU 96) deed Polen terug op voorsprong komen met een 3-1 zege tegen Lambiet. Saudemont bracht terug hoop in het Belgische kamp door Puchalski in de vierde wedstrijd met 3-1 te verslaan. Het mocht echter niet baten. Diouf was in de laatste wedstrijd kansloos tegen Wiecek, met een 3-0 nederlaag als gevolg.

België eindigde dus als derde in zijn reeks en ziet zo een plaats op de hoofdtabel aan zich voorbij gaan. Het zal wel nog aantreden in de verliezerstabel die morgen van start gaat. Toch even de mooie prestaties van Robin Saudemont onderstrepen die vier van zijn vijf wedstrijden wint, met een zege tegen de nummer 22 van Europa als hoogtepunt. Dat belooft voor de rest van het tornooi.