Logo

De Belgische cadetten hebben tijdens de Jeugd Open van Frankrijk in totaal vier medailles behaald. Lisa Lung en Eline Loyen wisten hun status als eerste reekshoofd waar te maken in de landencompetitie bij de meisjes cadetten.

Tijdens de kwalificaties gaven de Limburgse meisjes geen enkel punt weg. Nadien werden nog respectievelijk Duitsland B, Frankrijk A en Frankrijk B telkens met 3-1 opzij gezet om aldus het goud te veroveren.

Lisa voegde daar een zilveren medaille aan toe in het enkelspel. Zij moest enkel buigen voor de Hongkongse Soo Mai Yam Minnie, die eerder ook Eline Loyen in de tweede ronde uitschakelde.

Brons was weggelegd voor de cadetten jongens. Thibaut Darcis en Basil Ayaou verbaasden vriend en vijand door in de teamcompetitie zowaar de halve finales te behalen. Daarin sneuvelden ze tegen de uiteindelijke winnaar Frankrijk B.

Alhoewel Ayaou de kwalificaties van het enkelspel niet overleefde, wist hij wel door te stoten tot de finale van het consolatietornooi in Metz. Goud zat er echter niet in voor de debutant in het ITTF Junior Circuit.

Een andere opmerkelijke prestatie leverde Lauranne Hackemack. Zij wist zowel bij de cadetten als de junioren onverwacht haar poule te winnen. Bij de cadetten stootte ze daarna nog door tot de 1/8ste finales, maar bij de junioren verloor ze – logisch – in de eerste ronde.