Logo

De Begische kadetten meisjes hebben zwaar uitgehaald tijdens de Jeugd Open van Spanje. Vanuit het niets behaalden Margo Degraef en Lauranne Hackemack samen vier medailles.

Individueel wist Margo Degraef verrassend haar kwaiificatiegroep te overleven, waarna ze enkel in de finale haar meerdere moest erkennen in de Russische Maria Malanina, het eerste reekshoofd. Lauranne Hackemack wist in haar kwalificatiepoule ook te verrassen met de eindzege en stootte nadien door tot de halve finales, waarin ook zij niet voorbij de Russische geraakte.

Samen behaalden ze nog twee maal brons. Waar dit in de landencompetitie nog logisch was, was dat in het dubbelspel op papier een nieuwe verrassing.

 

Ook de jongens wisten enkele medailles weg te kapen. De cadetten (Thibaut Darcis en Nicolas Marchal) veroverden met een uitzonderlijke prestatie brons in het dubbellspel. Florent Lambiet en Martin Allegro keren met datzelfde eremetaal huiswaarts in het dubbelspel.

Voor Nathalie Marchetti en Florence Van Acker was de tegenstand bij de meisjes junioren te groot. Marchetti behaalde wel de derde ronde van het hoofdtornooi, waarin ze echter haar meerdere moest erkennen in de latere winnares. Margo Degraef zette haar puike prestaties ook in deze hogere leeftijdsreeks verder en wist zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Florence Van Acker sneuvelde reeds in de poules.