Logo

Ondanks de Europese Kampioenschappen, kan de jeugd zich in Vrnjacka Banja onderling meten tijdens de Jeugd Open van Servië. De Waalse vleugel van de Koninklijke Belgische Tafeltennisbond heeft twee juniorenteams ingeschreven.

Martin Allegro (foto) Arthur Bilas en  Thibaut Darcis vorm het jongengsteam, dat als derde reekshoofd aan het toernooi begon. Die rol maakten ze meer dan waar in de groepsfase, waar slechts vijf sets en geen enkele wedstrijd werden verloren. Pas in de 1/8ste finale moest een eerste individuele nederlaag genoteerd worden: Arthur Bilas verloor het openingsduel tegen Frankrijk B met 10-12 in de belle, maar het team zette dit recht door de volgende drie spannende wedstrijden wel naar zich toe te trekken. Even leek er een stunt in de maak toen Arthur Bilas en Martin Allegro de Belgen op een 2-0 voorsprong speelden in de halve finale tegen Frankrijk A, maar de titelfavoriet wist de situatie alsnog in haar voordeel te beslechten om nadien tegen Rusland de titel met 3-1 te veroveren.

De junioren meisjes (Nathalie Marchetti, Lauranne Hackemack en Florence Van Acker) behaalden een logische tweede plaats in de poules, na het als tweede geplaatste Roemenië. In de 1/8ste finale moesten de Waalse meisjes (5) echter met 0-3 buigen voor Duitsland (3).