Logo

Het Sloveense Otocec is op dit moment gastheer voor de World Cadet Challenge, een uitnodigingstornooi van de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) met de beste cadetten van elk continent. Lisa Lung is aanwezig om de Europese eer hoog te houden in zowel de continentale als individuele competitie.

Lisa Lung bezet momenteel de zesde plaats op de Europese ranglijst en werd als reservespeelster opgeroepen toen de Française Marie Migot aangaf niet te kunnen deelnemen. De 14-jarige Truiense nam eerst deel aan een exclusief trainingskamp voor de deelnemers. Op 29 en 30 oktober stond dan de continentale competitie in teamverband op het programma.

Als reservespeelster kreeg Lisa haar kansen tegen Oceanië, het zwakke broertje op wereldvlak. Daarin wist ze zonder problemen haar beide wedstrijden winnend af te sluiten. Het was echter een verrassing om de speelster van de Leuvense Topsportschool ook in de finale aan tafel te zien verschijnen. Ze kreeg naast de Roemeense Adina Diaconu en de Engelse Ho Tin Tin een plek in het team dat om de wereldtitel streed. In de derde wedstrijd van het duel kon Lisa een 2-0 voorsprong in sets uitbouwen, maar dat was onvoldoende om de Zuid-Koreaanse Kim Jiho de baas te blijven. Europa verloor uiteindelijk nipt met 2-3, waarbij met een bijzonder sterke prestatie Diaconu ongeslagen bleef.

Naast de teamcompetitie staat in Otocec ook een individuele competitie gepland. Lisa zal daar van 1 tot 3 november strijden tegen de beste speelsters uit de vijf continenten. Technisch Directeur Bart Vermoesen houdt de verwachtingen realistisch: "Dit is een bijzonder zwaar tornooi met de beste speelsters van de wereld. In Azië en Europa zijn de speelsters in principe te sterk voor haar. Als je dan rekening houdt dat een speelster uit een andere continent altijd voor een verrassing kan zorgen, zou een top tien plaats een mooi resultaat zijn."