Logo

De landencompetitie van de Open van Hongarije is voorlopig niet zo succesvol voor de Belgen. Enkel Natacha Koszulap wist zich met een sterke Taïwanese te plaatsen voor de kwartfinales.

Koszulap werd voor de landencompetitie bij de meisjes cadetten gekoppeld aan Lee Yu-Peng, bij de junioren het 18de reekshoofd in Szombathely. Het legt de Waalse geen windeieren, want ze bereikt zo de kwartfinale van het sterk bezette tornooi. De Taïwanese verloor tot op heden geen enkele set in de kwalificaties, ook niet in het dubbelspel. Koszulap moest tot op heden slechts een nederlaag incasseren.

De jongens cadetten (Florian Cnudde en Valentin Pieraert) kunnen ook een positieve balans voorleggen. Zij werden als derde ploeg ingeschaald in hun groep, maar werden uiteindelijk gedeeld eerste. Helaas gaat enkel de groepswinnaar door en legden de Waalse cadetten bij hun debuut op dit niveau het slechtste ratio van de drie teams voor. Niettemin een goede internationale start in het ITTF Junior Circuit voor dit duo.

Minder goed nieuws bij de jongens junioren, die hun rol van groepsfavoriet niet waar konden maken. Zij botsten op een bijzonder sterk Rusland, dat met slechts twee spelers (dus een 1-0 voorsprong voor Allegro, Bilas en Darcis) onze landgenoten uit het vervolgtornooi hield.

 

Individueel kwam de beste prestatie van het duo Nathalie Marchetti / Florence Van Acker. Zij wisten zich in het dubbelspel bij de junioren te plaatsen voor de 1/8ste finales. Martin Allegro bereikte individueel de derde ronde. Marchetti en Margo Degraef sneuvelden in de tweede ronde bij de meisjes junioren.

 

Het is nu vooral uitkijken naar de prestaties van de meisjes cadetten in hun eigen leeftijdsreeks. Lung, Loyen en Degraef zullen individueel hun beste beentje voor moeten zetten om zich bij de top acht van het tornooi te plaatsen.