Logo

Vier cadetten meisjes hebben zich in Hongarije geplaatst voor de kwartfinales van het enkelspel. Eline Loyen zorgde daarbij voor de grootste stunt.

De Limburgse had op papier een slechte loting met het eerste reekshoofd maar wist de Taïwanese Lee Yu-Peng, de teamgenote van Koszulap in de landencompetitie, in vijf sets. Margo Degraef moest zich in de 1/8ste finales voorbij de Russische Anastasia Kolish knokken, het nummer vijf in Szombathely, en had daar eveneens een belle voor nodig. Lisa Lung (2) en Lauranne Hackemack (8) maakten hun rol als reekshoofd waar en bereikten eveneens de kwartfinales.

In het dubbelspel was de kwartfinale het eindpunt voor het duo Loyen/Lung, dat in vier sets verloor van een Servisch duo. Margo Degraef en Lauranne Hackemack sneuvelden een ronde eerder tegen een Romeens paar.

 

Bij de jongens was de 1/8ste finale het hoogst haalbare voor Florian Cnudde en Valentin Pieraert. Zij kregen daarin het Amerikaanse eerste reekshoofd tegenover zich, dat in vier sets toch te sterk bleef. Individueel wist Cnudde door te stoten tot de 1/8ste finales.