Logo

De drie Vlaamse deelnemers aan de Open van Hongarije hebben zich geplaatst voor de halve finales van het enkelspel bij de meisjes cadetten. Lauranne Hackemack kon mee zorgen voor een volledig Belgisch podium, maar sneuvelde in de laatste rechte lijn.

De Waalse kreeg op papier nochtans een makkelijker opgave met de Taïwanese Wen Ruei-Ling. Het nummer zestien in Hongarije stuntte echter tegen Hackemack (8) in vier sets. Lauranne (foto) won de tweede set nochtans bijzonder ruim, maar trok in de drie overige sets telkens met het kleinste verschil aan het korte eind.

Margo Degraef (14) wist zich als eerste te plaatsen voor de halve finale door op de tv-tafel de Spaanse Zhang Xuan (3) te verslaan. Na verlies in de eerste en nipte winst in de tweede set, kon ze steeds meer domineren en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eline Loyen (13) en Lisa Lung (2) moesten tot het uiterste gaan en hadden een belle nodig om zich te verzekeren van minstens een bronzen medaille. De Zweedse Kallberg (23) gaf zich pas na de laatste balwisseling gewonnen, toen Eline met 12-10 de belle naar zich toe trok. Lisa ondervond na een 1-2 achterstand tegen de Taïwanese Chen Ting-Ting (6) weinig tot geen weerstand meer en wist met ruimer verschil sets vier en vijf te winnen.