Logo

Afgelopen week streden zowel Vlaamse als Waalse spelers met hun leeftijdgenoten tijdens de Open van Spanje. Ze keerden huiswaarts met drie medailles.

Lisa Lung veroverde samen met Eline Loyen en Margo Degraef zilver in de landencompetitie. Enkel Taïwan bleef voor hen te sterk, alhoewel Loyen (foto) het de in Spanje ongeslagen kopvrouw Chiu Ssu-Hua knap lastig kon maken. De Limburgse verloor met 2-3 van de Taïwanese, meteen de enige sets die Chiu prijs gaf tijdens al haar wedstrijden in Platja d'Aro, en wist de eer te redden tegen de nummer twee van Taïwan.

De grootste verrassing bij de Belgen kwam van Florian Cnudde. Hij wist individueel beslag te leggen op brons bij de jongens cadetten. Datzelfde eremetaal was ook weggelegd voor het junioren jongensteam, dat bestond uit kopman Martin Allegro en kompanen Arthur Bilas, Thibaut Darcis en debutant Jasper Merckx.

Individueel was er bij de meisjes junioren ook kans op een medaille, maar derde reekshoofd Lisa Lung sneuvelde een ronde eerder in de kwartfinales. Ook voor Martin Allegro was de kwartfinale individueel het eindpunt als achtste beste speler aanwezig in Spanje.