Logo

Elf landgenoten zakten voorbije week af naar Szombately voor de jaarlijkse Jeugd Open van Hongarije. Jana Bernard wist individueel bij de cadetten het verst door te stoten.

De Waalse bereikte knap de kwartfinales van het enkelspel bij de cadetten, waar ze echter ruim haar meerdere moest erkennen in de Tsjechische Blaskova. In het dubbelspel wist ze samen met Natacha Koszulap logisch de 1/8ste finales te bereiken.

Bij de jongens was een 1/8ste finale in het dubbelspel ook het hoogst haalbare. Arthur Bilas en Thibaut Darcis knokten zich samen met hun internationale dubbelpartner beiden tot deze fase van het tornooi. Individueel wist Darcis knap de tweede ronde te bereiken, iets waar Laurens Devos ook in slaagde na een sterk tornooi bij de cadetten.

In teamverband bereikte Valentin Pieraert de kwartfinales dankzij een koppeling aan een veel sterker Chileens-Oekraïens duo dat nog nood had aan een derde speler. Valentin deelde echter mee in de successen door tijdens de kwalificaties een wedstrijd winnend af te sluiten.